Informasjon til nye studenter

Vi ønsker deg velkommen som student i første klasse ved Fagskolen i Ålesund høsten 2015. Ålesund er en trivelig by å studere i, med gode kommunikasjoner, godt skolemiljø og en infrastruktur som dekker de fleste behov.

Hvis du etter å ha sagt ja til studieplass likevel skulle ombestemme deg, ber vi om at skolen får melding så snart som mulig slik at søkere på venteliste kan få tilbud om plass. Vi ber også om at du gir beskjed hvis du ikke kan møte første skoledag.

Her følger noen praktiske opplysninger omkring skolestart mm.:

Skolestart: Mandag 17. august kl. 09:00 Fogd Greves vei 9 – like vest for Høgskolen i Ålesund.

Parkering for studenter: På sørsiden av Borgundvegen via Sørneskrysset. Der får dere tilgang til gjennom bommen med kort som dere får utlevert ved skolestart..

Bokliste:finner du her.

Hybler: Skolen driver ikke hybelformidling, så vi henviser til annonsering i avisen eller oppslag på skolen. Det har vanligvis gått greit med å skaffe seg hybel.

Høstferie: Uke 41 (mandag 5. – fredag 9. oktober 2015)

Oppfriskningskurs i matematikk: Matematikkundervisningen forutsetter at du behersker matematikken fra grunnkurset eller Vg1 (som også ble gjennomgått på forkurset til teknisk fagskole).

Vi vedlegger invitasjon til et oppfriskningskurs i matematikk som egentlig er beregnet på studenter ved forkurset til ingeniørhøgskolen og organisert av Høgskolen i Ålesund.

En del av våre studenter som fulgte dette kurset tidligere år, var svært godt fornøyde med det, og vi tilbyr derfor kurset og anbefaler det på det sterkeste til alle våre nye studenter høsten 2015.

Kurset er mindre omfattende og dekker ikke forkurset til teknisk fagskole som ble arrangert nå i vår. Det kan være et svært godt alternativ for de som ikke hadde anledning til å delta på forkurset til teknisk fagskole eller som har lyst til å jobbe litt ekstra med matematikk før skolen begynner.

Bruk av IKT / behov for datamaskin

Et av målene for fagskoleutdanningen er at studentene skal utvikle ferdigheter i å bruke IKT i lærings- og utviklingsprosesser. For å få et fullgodt utbytte av undervisningen, er det nødvendig at studentene har sin egen, bærbære pc. Hvis du skal kjøpe nytt, kan det være en fordel å vente til skolestart for å være sikker på at pc-en du kjøper har de nødvendige spesifikasjoner. Vi vil legge ut informasjon om dette på skolens hjemmeside, www.fials.no, nærmere skolestart.

 

Hilsen

Alf Furland

rektor

Itslearning logo