Maritim dag 2016

Arrangementet går av stabelen torsdag 3.mars. Alle de maritime avgangselevene fra Ålesund videregående skole og Herøy videregående skole besøker Fagskolen i Ålesund denne dagen. Mer enn 100 elever møter våre maritim studenter for en dag fylt med kunnskap og informasjon om maritim utdanning.


Fagskolestudentene vil instruere og informere om lastelære, navigasjon, astronomisk observasjon, propell- og framdriftssystem og om ulike typer motorer. Alt dette og mye mer er kunnskap som framtidige styrmenn og maskinister skal ha kontroll på. Når elevene samtidig får prøve seg i Fagskolens simulator, så sitter de igjen med et solid inntrykk av hva fagskolestudiet byr på.
Elevene fra videregående skole skal etter eksamen i mai/juni begynne på praksis som leder fram til fagbrevet. Denne veien har Fagskolestudentene selv gått før de begynte på Fagskolen. Vi tror at Maritim dag gjennom direktekontakt mellom elever fra videregående skole og studenter fra Fagskolen gir de videregående elevene god informasjon om hvordan praksis til fagbrevet kan bli en periode med god og effektiv læring.
Samtidig som studenter og elever møtes, har vi en sesjon med foredrag for lærerne. Torunn Lied Giske fra Opplæringkontoret for maritime fag foredrar om lærlinge- og kadettordninga og Paul Gustav Remøy fra Fiskebåtredernes Forbund har et innlegg om framtidig behov for kompetanse i fiskerinæringa.

Itslearning logo