Studentintervju Frydenlund

Vurderer du å søke fagskole?  Vi undersøker hva våre tidligere studenter gjør i dag.

Reidar Fredrik Frydenlund - NautiskIntervjuStyrman

Fagskolen i Ålesund (FIALS) ga meg et utrolig godt grunnlag for hva som ville vente meg da jeg skulle ut på sjøen igjen for å løse sertifikatet mitt. Bare det å seile matros med den toårige utdannelsen fra FIALS, ga meg et nytt perspektiv på enkelte ting.

Det være seg brovakt, lasting/lossing og vedlikehold av skipet. Skolens lærere bruker mye tid på å hjelpe hver enkelt student, om det så er midt i skoletiden eller sent lørdags kveld. For mange av oss har ikke skolen vært det vi satte mest pris på her i livet, men på en god måte underviste lærerne på en slik måte, at vi hele tiden kunne relatere ting i undervisningen til ting vi holdt på med i arbeidslivet før skolestart. En viktig årsak til å velge fagskole!

Matematikk/fysikk og lastelære var de fagene flest av oss synes var de tyngste, men i disse fagene har FIALS virkelig gode lærere.

Valget var ikke vanskelig å ta da man skulle søke skole, for ryktet til FIALS er alt annet enn dårlig.

Samtidig ligger skolen i kanskje et av Norges viktigste knutepunkter for maritim næring, noe som gjør at kontakten til aktørene i markedet er enkel å nå. Med mange tidligere sjømenn og kvinner som lærere, er referanser og hjelp videre i arbeidslivet sjeldent et problem.

Etter endt utdannelse, fortsatte jeg i Color Line, der jeg tidligere var lærling. Her er målet å klarte karrierestigen. Samtidig vikarierer jeg som overstyrmann i Norled AS på sambandet Aker Brygge-Nesodden.

Itslearning logo