Bygg på tur

2015 02 09 12.34.47 200x150Fagskolens byggstudenter, morgendagens byggingeniører, på ekskursjon til ENØK – senteret i Ørsta og Rørservice Ulsteinvik for å lære mer om energiøkonomisering og passivhus.

Byggstudentene ved Fagskolen i Ålesund blir gjennom studiet godt informert om krav til passivhus og smarthus. Studentene lærer om konstruksjoner og løsninger som krever et vesentlig lavere energibehov enn gårsdagen og dagens bygg. Som byggingeniører må de forholde seg til forskrifter og standarder som skal redusere energibruken i bygninger.2015 02 09 13.10.21 1024x76

Prosjektet med vindmølle og solcellepanel hos Rørservice Ulsteinvik har et godt eksempel på hvordan et lite, lokalt tiltak produserer nok energi til eget bruk og samtidig gir det et kraftoverskudd som kan kjøres inn på nettet. Studentene fikk her demonstrert hvordan anlegget fungerer og hvordan det kan bli økonomisk lønnsomt med eget vindmølle – og solcelleanlegg for et større bygg.
Anlegget hos Rørservice Ulsteinvik demonstrerte tydelig for byggstudentene hvordan en i et nybygg kan få inn energireduserende tiltak og hvorfor dette blir både nødvendige og naturlige tiltak i framtidige bygninger.

Itslearning logo