Student PC

Bærbar PC
Både fagskolen og NTNU Ålesund har et sikret trådløst nettverk, IEEE 802.11b, hvor alle registrerte studenter kan bruke i begge bygningene.
I undervisningsrommene er det nok stikkontakter for lading av batterier, men studentene selv må holde skjøteledninger om en skal nå frem til samtlige pulter.
Det stilles ikke spesielle krav til de bærbare maskiner bortsett fra at det er å foretrekke at de kjører Windows i en av de nyeste versjonene. De må videre være oppdatert med de siste sikkerhetspatcher og et aktivt antivirusprogram som oppdateres daglig.
Da innleveringer gjøres elektronisk og det er ønskelig å kommentere direkte i selve dokumentet, er det ønskelig at det benyttes Microsoft Word og andre programmer innenfor Microsoft Office, også fordi næringene i stor grad også benytter disse programmene. Vær oppmerksom på at ikke alle programmer som var laget for Windows i en eldre versjon, nødvendigvis vil virke under siste versjon.
Om noen foretrekker Apple har vi begrenset mulighet til å assistere, de kan også få problem med å bruke multifunksjonsmaskinene for å skrive ut ol.
For de som velger Bygg & Anlegg eller TIP, vil de benytte tyngre DAK-programmer. For å kjøre AutoCAD på den bærbare maskinen må de tekniske data være bedre eller lik med AutoDesk sine systemkrav. Se link nederst på siden.
Er det noen spørsmål rundt dette er det bare å ta kontakt med skolen
Det vil bli kjørt opplæring i bruk av Microsoft Office produkter som en del av undervisningen det første semesteret når det gjelder ingeniørfag.

Itslearning logo